Försäkringskassans logotyp
Logga in
Tänk på att...

Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Tidsgränsen för läkarintyg vid sjukpenning förlängs till 30 juni 2021


Försäkringskassan har beslutat att förlänga den tillfälliga hanteringen av läkarintyg för sjukpenning, till och med 30 juni 2021. Det innebär att Försäkringskassan inte efterfrågar ett läkarintyg förrän dag 22 i sjukperioden när du ansöker om sjukpenning, mot i vanliga fall dag 15.

Anledningen är att avlasta vården i den pressade situation som den befinner sig i. Beslutet innebär att Försäkringskassan även fortsättningsvis kommer fatta beslut om sjukpenning utifrån uppgifterna i ansökan. Om vi behöver kompletterande uppgifter tar vi i första hand kontakt med dig eller din arbetsgivare.

Den tillfälliga tidsgränsen för läkarintyg gäller alla sjukdomar, inte bara covid‑19.