Försäkringskassans logotyp
Logga in
Tänk på att...

Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Regeringen föreslår tillfälligt stopp av bedömningar vid dag 180


Regeringen föreslår ett tillfälligt stopp i samtliga bedömningar mot normalt förekommande arbete vid dag 180. Förändringen föreslås gälla retroaktivt från den 21 december.

Förslaget innebär att den försäkrade även efter den 180:e dagen i sjukfallet ska få sin arbetsförmåga prövad mot den arbetsgivare som man har, istället för ett på arbetsmarknaden normalt förekommande arbete.

Försäkringskassan ser nu över förutsättningarna för att hantera förslaget.

– Jag kan i nuläget inte gå in på några detaljer men vi kommer att göra allt vi kan för att detta ska fungera som regeringen tänkt och att det blir så smidigt som möjligt för de försäkrade. Vi får utgå ifrån lagstiftningen och se vilka möjligheter som finns och givetvis måste vi följa den lagstiftning som finns, säger Ulrika Havossar chef för avdelningen för sjukförsäkringen på Försäkringskassan