Försäkringskassans logotyp
Logga in
Tänk på att...

Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Ny digital tjänst för personer som flyttar till Sverige för att arbeta


Den 17 december lanseras en myndighetsgemensam digital tjänst som gör det tryggt och enkelt att flytta till Sverige för att arbeta. Tjänsten heter ”Flytta” och vänder sig till personer utanför EU/ESS. Det är första steget mot en gemensam digital ingång till det offentliga Sverige för privatpersoner.

Den digitala tjänsten är uppbyggd som en personlig guide för hur man ska gå till väga och göra från ett jobberbjudande till att man bor och arbetar i Sverige. Man får exempelvis veta i vilken ordning man ska kontakta respektive myndighet, relevanta länkar till e-tjänster och information om vad man kan behöva bifoga till sin ansökan. Guiden anpassar sig efter användarens situation.

Utöver guiden finns det även allmän information om hur det är att leva och bo i Sverige.

Projektet Flytta delfinansieras av Europeiska Unionens Asyl-, migrations- och integrationsfond. En pilot av tjänsten släpptes i juni och i december lanseras tjänsten globalt.

Om du ska flytta till Sverige för att arbeta (officialswedishservices.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.