Försäkringskassans logotyp
Logga in
Tänk på att...

Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Är du god man eller förvaltare?


Om du är god man eller förvaltare för en person som får ersättning från Försäkringskassan är du välkommen att kontakta oss om du behöver underlag inför din redovisning till Överförmyndarnämnden. Kontakta oss efter årsskiftet när samtliga utbetalningar för 2020 har verkställts så hjälper vi dig med uppgifterna.

Du som är god man eller förvaltare för en person som får ersättning från oss kan få en sammanställning över vilka ersättningar vi betalat ut till din huvudman under året. När du ringer till oss behöver du ange vilken ersättning ditt ärende gäller för att bli kopplad till rätt handläggare. För att våra handläggare snabbare ska kunna hjälpa dig med sammanställningen kan du förtydliga att du behöver ”summerade verkställda betalningar för 2020” och ange personnumret för din huvudman. Handläggaren ska då kunna ge dig en summering över samtliga utbetalningar vi gjort till din huvudman och vilken skatt vi har dragit under året.

Du når oss på:

0771 - 524 524