Försäkringskassans logotyp
Logga in
Tänk på att...

Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Ersättning för skyddsutrustning för personliga assistenter


Regeringen har, med anledning av pandemin, fattat beslut om att det hos Försäkringskassan ska gå att söka ersättning för skyddsutrustning för personliga assistenter. Ansökan kan göras från och med den 1 december, och det går att söka ersättning för perioden februari – november 2020.

Regeringen har, med anledning av pandemin, fattat beslut om att det hos Försäkringskassan ska gå att söka ersättning för skyddsutrustning för personliga assistenter. Ansökan kan göras från och med den 1 december, och det går att söka ersättning för perioden februari- november 2020.

Ersättningen ska kompensera för kostnader till följd av sjukdomen covid-19. Både privata anordnare och den som själv anställer sina assistenter kan söka. Ersättningen är högst 5 000 kronor per person som beviljats assistansersättning.

Ansökan ska ha kommit in till Försäkringskassan senast den 15 december 2020. Mer information finns på Försäkringskassans hemsida.

Ersättning för skyddsutrustning för personliga assistenter i samband med covid-19