Kommuner

Myndig

De här sidorna riktar sig till dig som arbetar på en kommun.

På de här sidorna kan du läsa om regelverk och ersättningar som berör din verksamhet, om samverkan mellan Försäkringskassan och andra parter samt om tjänster som vi erbjuder dig. Du kan också läsa om i vilka situationer som du som handläggare kan behöva ha kontakt med Försäkringskassan.

Är du anställd av en kommun men kontaktar oss som ombud för en privatperson ska du vända dig till vårt kundcenter för privatpersoner på 0771-524 524.

Vårt kundcenter erbjuder service på andra språk

För personer som talar engelska ger vi information och service i alla ärendeslag på en generell nivå. Engelsktalande personer ringer oss på 0771-524 524 och ska välja val 8 (If you want information in English, press 8). Samtalet tas då emot av en handläggare som talar engelska.

Personer som pratar arabiska eller polska kan ringa direkt till oss på telefon 0771-222 333 och vi erbjuder möjlighet att boka samtal med oss för personer som talar finska, franska, meänkieli, samiska, somaliska, spanska, tigrinja, turkiska och tyska. Genom att klicka på länken kommer personen till ett formulär där hen väljer språk, dag och tid så ringer vi upp.

Boka samtalet här