Tänk på att...
Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Webbinarium om omvårdnadsbidrag och merkostnadsersättning

25 oktober 2018

Vi anordnar ett webbinarium om de nya socialförsäkringsförmånerna omvårdnadsbidrag och merkostnadsersättning som träder i kraft den 1 januari 2019. Vi riktar oss till dig som i ditt arbete möter föräldrar till barn med funktionsnedsättning eller vuxna som själva ska ansöka om förmånerna.

Välkommen till webbinarium och att chatta med oss

Du som i ditt arbete möter vuxna med funktionsnedsättning eller föräldrar till barn med funktionsnedsättning är en viktig del i arbetet med att informera om vilka förmåner de kan ansöka om från Försäkringskassan. Därför bjuder vi in dig till ett webbinarium där vi informerar om de nya förmånerna, hur de förhåller sig till vårdbidraget och handikappersättningen samt hur övergångsbestämmelserna ser ut för personer som idag har ersättning. Vi ger också information om när uppdaterade blanketter för läkarutlåtande finns tillgängliga och vad som är nytt jämfört med befintliga. Efter webbinariet har du möjlighet att ställa frågor till oss via chatten.

Datum: 29 november
Tid: 09:30-10:30, chatten börjar cirka 10:30
Anslut till webbinarium om omvårdnadsbidrag och merkostnadsersättning

Du kan se webbinariet i efterhand

En inspelad och textad version av webbinariet samt svar på frågor som dyker upp i chatten kommer att finnas tillgängligt här på hälso- och sjukvårdssidan i efterhand men har du frågor rekommenderar vi att du deltar den 29 november.

Mer information

Information för personer som har vårdbidrag

Information för personer som har handikappersättning

Riksdagens beslut i sin helhet

Tillbaka till nyhetsarkivet