Försäkringskassans logotyp
Logga in
Tänk på att...

Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Allmän information om EFOS

Försäkringskassan ansvarar för den gemensamma inloggningstjänsten E-identitet för offentlig sektor – EFOS. EFOS ger säker inloggning för statligt anställda.

EFOS använder tillitsramverk från Myndigheten för digital förvaltning, DIGG, vilket ger en hög säkerhet. EFOS erbjuder också mobila certifikat, som mobilt bank-id, för de myndigheter som använder tjänsten.

Styrande dokument, certifikatspecifikationer m.m. för EFOS.
E-identitet för offentlig sektor - Repository (repository.efos.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Godkänd som svensk e-legitimation

EFOS e-legitimation är godkänd enligt det statliga kvalitetsmärket Svensk e-legitimation av Myndigheten för digital förvaltning på tillitsnivå 3 och 4. Det innebär att EFOS har blivit granskad och godkänd utifrån nationella och internationella säkerhetskriterier. Alla som använder e-legitimationer som har kvalitetsmärket Svensk e-legitimation, kan känna sig trygga med att det är en säker identitetshandling.

E-legitimering (digg.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För mer information

Vill du veta mer om EFOS och om samverkan med Försäkringskassan kring tjänstelegitimationer för statligt anställda kontaktar du Helena Hörnfeldt:
helena.hornfeldt@forsakringskassan.se
010‑114 77 02

MCA lever vidare för befintliga användare

Föregångaren till EFOS hette MCA och den tjänsten har fortfarande anslutna organisationer. Vill du ha mer information om MCA kan du besöka

E-identitet för offentlig sektor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad