Tänk på att...
Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.
Anette Norberg: Näringslivet har mycket att lära av lagidrotten Actions
Loading...

Anette Norberg: Näringslivet har mycket att lära av lagidrotten

Text Anette Norberg Actions
Loading...

– För tre år sedan fick jag en bröstcancerdiagnos som gjorde att jag för första gången i mitt liv blev sjukskriven, säger Anette Norberg, dubbel OS-guldmedaljör i curling.

Anette arbetar till vardags som riskhanterare mot försäkringsbranschen. Hon lyckades relativt snabbt komma tillbaka efter sin cancer.

– För mig var det viktigt att snabbt komma tillbaka till jobbet. Efter två till tre månader så var jag tillbaka på halvtid på min arbetsplats.

Hon framhäver också vikten av att arbetsgivare engagerar sig i sina anställdas hälsa:

– Att känna att företaget och ledningen var måna om mig trots att jag var hemma och var sjukskriven var otroligt viktigt.

Anette poängterar hur betydelsefullt det är att bygga ett starkt lag i curling, att lära känna varandra och se till att alla är med på banan:

– Jag tror att näringslivet har mycket att lära av lagidrotten, att bygga det här starka laget och faktiskt lägga tid och energi på att göra det – att se individerna som ingår.

Det är möjligt att komma tillbaka till jobbet och arbeta deltid, precis som Anette gjorde.

Anettes berättelse

2 minuter

Anette Norberg blev sjukskriven i samband med sin bröstcancerdiagnos. Här berättar Anette om sin väg tillbaka.

Vanliga frågor

Ja. När Försäkringskassan bedömer rätten till sjukpenning tar vi ställning till om det går att arbeta delar av dagen trots sjukdom eller skada.

Det är möjligt att få hel, tre fjärdedels, halv eller en fjärdedels sjukpenning, beroende på hur mycket man kan arbeta. Prata med din arbetsgivare eller handläggare om du vill ha mer information.

Relaterade länkar Anette Norberg Actions
Loading...