Tänk på att...
Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Laget Sverige

driftsmeddelande_innehallsmallobjekt Actions
Loading...

Sverige står inför en stor utmaning där väldigt många är sjukskrivna. Trenden har börjat vända och för att kunna fortsätta den positiva utvecklingen behöver Försäkringskassan, andra myndigheter, arbetsgivare, hälso- och sjukvården och enskilda individer hjälpas åt.

En sjukdom eller skada påverkar inte bara en person, utan även familjen och kollegor, arbetsplatsen och hela samhället. Den påverkar oss alla, den påverkar laget Sverige.

Genom att arbeta som ett lag och samla våra krafter kan vi vända trenden. Det handlar om det vi kan göra tillsammans, men också om det vi alla måste göra var och en för sig för att fortsätta få ner sjuktalen.

Försäkringskassan har i uppgift att fatta korrekta beslut, bedöma arbetsförmåga och samverka med vårdgivare och arbetsgivare.

Varje sjukskrivning har sin berättelse

Här kan du ta del av några av dem.

Sofia Ståhl: Jag behandlade mig själv väldigt illa

3 minuter

– Våga sök hjälp, ta dig till läkaren eller be någon ta dig dit. Det är ett av de viktigaste råden som Sofia Ståhl, mer känd som hälsoprofilen PT-Fia, kan ge till andra som drabbats av utmattningsdepression.

Fler berättelser om att komma tillbaka

 

Tema: Psykisk ohälsa

Sjukskrivningar i psykiatriska diagnoser fortsätter att öka. Är psykisk ohälsa ett sjukdomstillstånd? Är sjukskrivning den bästa behandlingen?

Tema: Psykisk ohälsa

 

Tema: Arbetshälsa

Det finns många arbetsgivare som har kommit långt för att minska sina sjuktal. Vilka är deras bästa tips?

Tema: Arbetshälsa

Testimonial Lyhört ledarskap Blomstra Actions
Loading...