Tänk på att...
Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Bli IT-trainee på Försäkringskassan

Fascineras du av ny teknik och innovativa lösningar? Är du kreativ och gillar att tänka nytt? Vill du jobba med IT-lösningar i framkant i ett av Sveriges största trygghetssystem? Då är vårt IT-traineeprogram något för dig!

IT-traineer på Försäkringskassan

25 sekunder

I filmen får du träffa Christian Dahlgren och Magdalena Lövgren som går på Försäkringskassans IT-traineeprogram.

Introduktion tillsammans

Vårt uppskattade IT-traineeprogram startar en eller två gånger per år, i februari och/eller september. Vi tar in cirka 15 traineer varje gång och håller ihop från start. Programmet pågår i sex månader och vi inleder tillsammans med en introduktionsmånad. Syftet är att ge alla traineer en övergripande förståelse för vårt viktiga uppdrag och visa upp alla spännande möjligheter som finns på jobbet.

Deltagare i vårt populära IT-traineeprogram
 

Det blir en rolig och innehållsrik månad präglad av gemenskap och samvaro. Vi träffar en mängd olika kollegor och gör studiebesök på flera ställen inom myndigheten. Du får förståelse för Försäkringskassan i stort men fokus ligger på IT-avdelningens uppdrag.

Du får lära dig om våra system och plattformar, vårt arbetssätt, den kultur vi eftersträvar och om utveckling och drift av Försäkringskassans IT-tjänster. Kontaktnätet växer kontinuerligt samtidigt som du får teoretisk och praktisk kunskap om IT-tjänsteutveckling och en bred bas att stå på för ditt fortsatta arbete i vår organisation. Vi jobbar även med hälsa, träning och samarbetsfrågor för att vi ska utvecklas som grupp och må bra tillsammans.

Praktisk erfarenhet i team

Efter introduktionsmånaden tillbringar du minst en månad på din tilltänkta enhet, tillsammans med ditt blivande team. Du slussas in i dina framtida arbetsuppgifter, lär känna kollegorna och lär dig om områdets uppdrag. Självklart får du stöd och handledning av ditt team för att komma in i jobbet och snart är du en i gänget.

Under resten av traineetiden gör de flesta traineer även praktik på andra ställen i organisationen, hos team eller områden som man sedan kommer att jobba tillsammans med. Kundbehov, handläggning, utveckling, drift, relationen med externa parter – hos oss sitter alla delar ihop och ju mer vi förstår av helheten desto bättre resultat kan vi åstadkomma tillsammans. Praktik inom andra områden ger även möjlighet att upptäcka fler roller inom IT-avdelningen och att få prova sig fram samtidigt som det bygger vidare på kontaktnätet.

Utveckling och gemenskap

Under programmets gång träffas traineegruppen kontinuerligt för avstämning, kortare föreläsningar, kurser och studiebesök runt om i organisationen. Gemenskapen blir stark och ni lär och utvecklas tillsammans.

Efter traineeprogrammet

När programmet avslutas så hoppas vi på ömsesidigt intresse för fortsatt anställning. Hos oss finns massor av möjligheter, du kan byta jobb på jobbet hela livet och ständigt fortsätta att utmanas, utvecklas och bidra. Vårt IT-traineeprogram är bara början, så var beredd på en spännande karriär!

Ort och boende

IT-traineeprogrammet är lokaliserat till Sundsvall men vi söker ofta även traineer till IT-avdelningens kontor i Kalix, Luleå, Söderhamn och Karlskrona. Alla traineer samlas dock i Sundsvall under programmets första månad och då bekostar vi boende i Sundsvall under veckorna och resor för dig som fått en traineetjänst på annan ort.

På gång under året

Vi kommer att finnas på plats på ett antal mässor under året. Kom och träffa oss och ta reda på hur traineeprogrammet skulle kunna ge dig en utvecklande karriär hos en av Sveriges största IT-avdelningar.

Vi kommer löpande under året uppdatera här om vilka mässor och events vi kommer delta på under året.

Bli IT-trainee

Vi kommer att öppna ansökan inför hösten 2021 under januari månad.